Gel printing – verdiepingsworkshops

Als je de basisworkshop gel printing hebt gevolgd, is er een gloednieuw vervolg van drie verdiepingsworkshops. In deze serie komen drie verschillende technieken uitgebreid aan de orde.

Deze verdiepingsworkshops zijn los te boeken voor € 49,95, of de driedelige serie ineens voor € 139,95. Als je de hele serie boekt, zet dan even een opmerking in de reservering, zodat alles goed geregeld kan worden. Het is nodig om eerst de basisworkshop te hebben gevolgd (of ervaring te hebben met gel printing). Durf jij het risico te nemen dat je ook verslingerd raakt? Welkom!

Verdiepingsworkshop 1 –
gel printing met natuurlijk materiaal

di. 4 oktober, 19.30 uur – 22.00 uur

Je leert hoe je vers plantmateriaal kunt gebruiken bij gel printing. De nerf van een blad wordt bijvoorbeeld prachtig gedetailleerd overgebracht op de plaat, daar gaan we mee experimenteren.

Je leert in meerdere lagen te werken, waarbij je van tevoren nadenkt over de kleuren en op welke manier en volgorde je het plantmateriaal wilt gebruiken.

Klik hier om verdiepingsworkshop 1 te reserveren


Verdiepingsworkshop 2 – Gel printing: lagen en transparantie

di. 11 oktober:, 19.30 uur – 22.00 uur

Lagen opbouwen is een groot onderdeel van gel printing. Maar verschillende pigmenten in acrylverf hebben ook verschillende eigenschappen qua transparantie. In deze verdiepingsworkshop gaan we daar meer bewust mee spelen. Met gebruik van sjablonen en maskeerpapier kies je welke kleuren elkaar overlappen en in welke vorm, zodat je gel prints nog meer diepte krijgen.

Klik hier om verdiepingsworkshop 2 te reserveren

Verdiepingsworkshop 3 –
gel printing: image transfer en collage

dinsdag 8 november, 19.30 uur – 22.00 uur

Afbeeldingen van sommige tijdschriften kunnen met een beetje mazzel (en techniek) op de gel plate worden overgebracht. Daarna is het gewoon een laagje verf en kun je er verder mee werken op de plaat, totdat je het totaal overbrengt op papier. Op deze manier kun je ook een collage op de gelplate opbouwen, die kan bestaan uit verschillende stukjes image transfer. Bij deze techniek luistert de timing en hoeveelheid verf vrij nauw, vandaar dat dit de laatste workshop is, je hebt dan al wat ervaring opgebouwd. De kers op de taart dus!

Klik hier om verdiepingsworkshop 3 te reserveren

Winkelwagen
Scroll naar boven